Follow Dashboard
Tokens?

check yourself first .
Monday, January 24, 2011 | 4:12 AM | 1 comments


mungkin kau suka dapat dosa .
that's why lah kau sukaa buat benda tu .
kau tau tak ? yang buat benda tu ,
dosa nya lebih besar daripada membunuh .
bajet jee nak cakap mcam niy la ,
nak cakap mcam tu la .
tapi , kau buat tu kau tak takut pulakk ?

mungkin kau nak cari salah orangg .
tapi , dengan cara kauu ,
kau yang salahh !
jadi , kau cari laa salah diri kauu sendiri .
jgan nak cari salah orang !
tak ade guna .
buang masa jaa .
tngok diri sendiri dulu .
check dulu diri kauu .
perfect ke takk ?

kalau diri kauu tak perfect lagi ,
tngokk laa diri kauu smpai perfect .
ubah laa diri kauu smpai perfect .
jgan nakk suruhh orang jee jdi perfect !
kau tuu tngok dulu .

aku tau laa dlam Al-Quran ade cakap ,
haram bercouple suma .
tapi , kau cakap kat orang ,
macam kau tak penah kaple ?
macam kauu tak penah langsung bercinta ?
aku tengok dulu siap patah hati laa .
siap bengang2 segala laa .
disebabkan couple ?

ek eleh . kau pun penah couple rupanyaa .
ingatkan tak penahh .
beria nakk ceramah2 orang .
aku ingat kan kau tak penahh couple .
ape laa . jgan cakap banyakk .
kau pun penahh couple .
jgan bajet macam kau tak penahh couple .
nak ceramah2 orang sumaaa .
bg tao orang yang couple tu haramm laa .
ape laa . kau pun penahh jugakk couple .
kalau kau tau da haram , asal kau couple jugakk ??

dah laa kau cermah2 orang segala ,
kau buat FITNAH lagi .
yang aku cakap mula2 tadi tu ,
FITNAH laa !!!
kau fitnah aku ngn couple ngn budak kelas aku laa .
ape laa .
smpai sume orang aku rasa daa dengar fitnah kauu .
aku dtg skolaa ingatkann bole laa nak jumpe kawan2 aku .
rupenyaa , lagi tak bertegur ade !
sume tnya aku couple ke takk ngn budak kelas aku tuu .
cam hampehh kott aku datang skolaa !
kalo cmtu , baek laa aku tak yahh dtg .
dtg punn buat saket aty jee buat apa ?
tak de gunaa ~

kau ingat eyhh ,
orang yang suka buat FITNAH niy ,
dosa dia lebih besar dari membunuh .
kalau kau fitnah orang banyak2 kali ,
tak terkira dosa kau tau takk ?
kau nak ke dosa banyakk2 ?
penat je bagi tau orang yang couple tu haram ,
kau buat jugakk .
bukan tak penahh
tu pun daa dapat dosaa .
campur lg ngn dosa fitnah kauu .
bapa bnyakk da ?
ya allah , memang tak terkiraa laa jawabnyaa .

ingat ya , check diri ku dulu !
baru terjah orang .
baru nak ceramah orang .
baru nak check kesalahan org .
kalau diri kauu da perfect , baru buat sume tuu .
jgan nak cari kesalahan orang time diri kau tak perfect lg !
jngn nak cari kesalahn orang sedgkan diri kauu pun salah !
jgan nak bajet mcam dlam diri kau tak ada dosa !
ingt eyhh .
CHECK DIRI KAU DULU !! >,<


Old things | New things