Follow Dashboard
Tokens?

December :)
Sunday, December 1, 2013 | 4:39 AM | 0 comments


Assalamualaikum and hello December! Serious lama gila dah tak update blog. Makin lama, makin bersawang. Makin berhabuk dengan hanya ditinggalkan dengan sedikit kenangan dan memori lama. Pejam celik pejam celik, dah bulan 12. Bulan terakhir untuk tahun ini, 2013. Sekejap je masa berlalu meninggalkan aku dengan semua memori yang ada. Apa pun yang terjadi sepanjang 11 bulan ni, semua nya kena terima dengan hati yang terbuka. Life must go on and you don't even have any excuses to stop it.

Tahun depan, dah nak masuk Form 4. Like seriously, what? Form 4? Tak ready pun lagi actually. Pernah terdetik dalam hati ingat nak berhenti sekolah sebab tahu bila langkah dah mula nak masuk untuk Form 4, when everything's change, the subject, the teachers, the friends, the environment, and everything, it will be more harder to face it. Fikir nak masuk kelas apa pun tidak lagi. Tbh, what i want is not even relate with those subjects that i'll learn. Such as, Bio, Chemis, Physics, Addmath, and whatever else. What im going to have is tessol. So thats why i love English much, more than any subjects. Tapi nak buat macam mana, tak ada pilihan pun. Kena jugak masuk kelas biasa. My family cadang suruh masuk kelas Science biasa. Eventhough science is killing me actually, that is just a last choice im going to have. Im not even going untuk masuk kelas Sastera, Kemanusiaan, Perdangangan and all kinds of that. I just have 3 classes to make a choice. Science 1, where I need to study Bio Phy and Chem. Science 2, I have Account, Addmath and Modernmath. And lastly, Sains Teknikal, which ada yang bagitahu kelas ST ni ada KH. Kena buat kerja kursus and ada PSV, something yang melibatkan lukisan. Tapi.......... nak pilih kelas mana pun semua bergantung dengan result. Kalau result kata memang Science teruk, memang tak layak lah nak masuk kelas Science 1. Huhu tapi tu lah pulak, masuk mana mana kelas pun okay je sebenarnya. Because what, tessol cuma melibatkan ENGLISH sahaja. No science, mathematics and the other subjects. Phewww, what a life. 

So just pray for me a better results. So i can have a better future. Acewahh :) Haha. Nanti bila dah naik masuk form 4, semua kawan kawan maybe akan berpecah belah. I mean, masing masing dah keluar pergi SBP, MRSM, or maybe pindah sekolah or kelas. Mesti tahun depan kelas 3Teknik1 yang dulunya meriah, yang dulunya gembira bersama, tak kira lelaki perempuan, apa yang kita buat semua sama sama, mati. Its not the students that will die, the memories did. Mesti rindu yang membuak buak dalam dada, akhirnya jatuh menitis dan kering macam tu je. Mesti sedih bila kawan kawan yang rapat, yang mungkin akan berpindah, akhirnya dah tak rapat lagi. Daripada dulu itulah satu satunya kawan yang hari hari duduk bergelak ketawa, berkongsi seribu satu cerita, akhirnya jadi kawan biasa, yang hanya tersenyum apabila berjumpa. Sedih kan? And what i hope is, our class, our memories that we did together, never die in our minds. Cuba kita tengok dekat gambar kelas kita yang free style tu, bawah tu ada tulis satu ayat. 'Indahnya dunia bila kita bersama'. That will be the saddest thing ever when you try to reminisce it back. Seriously. 

Just be ready my lovely friends. Whatever decision that we make, we need to face it. You don't have to face it alone, we will face it together ;) 

To my 3Teknik1.

Lots of love, 
The one who always talk and laugh too much,
The one who hurt you the most,
The one who eats a lot,
The one who annoy you everytime and everywhere,
Your bad friend,
Anis Syafiqah binti Mohamad Amir Hamzah. 


Old things | New things